Rijexamen FAQ

 
Ben je geslaagd voor je praktijkexamen? Vraag dan na de examendag het rijbewijs persoonlijk aan bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Ga naar de website van je gemeente om de openingstijden te bekijken. Let op: steeds meer gemeenten werken op afspraak. Na het aanvragen van het rijbewijs duurt het vijf werkdagen voor je het kunt ophalen. Zorg ervoor dat je het rijbewijs tijdig aanvraagt. De Verklaring van rijvaardigheid is drie jaar geldig. Na die drie jaar verloopt de geldigheid van deze verklaring die het CBR je toekent als je slaagt voor het praktijkexamen. Bedenk daarbij dat de Verklaring van geschiktheid, die je ook nodig hebt voor het aanvragen van je rijbewijs, slechts één jaar geldig is. Wat moet ik meenemen? Een pasfoto die aan de eisen voldoet een geldig identiteitsbewijs betaalmiddel voor de kosten van je rijbewijs
De tussentijdse toets verloopt als een 'echt' praktijkexamen Cbr. De examinator beoordeelt of jij zelfstandig en veilig kunt rijden. Na afloop krijg je van de examinator een advies. Zo weet je waaraan je nog moet werken met de rijlessen. Je kunt dan gericht je praktijkexamen gaan afmaken. Omdat de toets heel veel op 'echt' examen lijkt, weet je precies wat je tijdens het examen te wachten staat. Praktijkexamen verloopt stressbestendig en de kans van slagen neemt toe wanneer je de adviezen van de examinator goed volgt. Vrijstellingen  Je kunt voor het onderdeel bijzondere manoeuvres (de omkeeropdracht, parkeeropdracht en stopopdracht) vrijstelling verdienen. Slaag je niet, dan moet je bij je herexamen wel weer de bijzondere verrichtingen doen.
Vanaf 1 november 2017 moet elke examenkandidaat zelf een gezondheidsverklaring indienen bij het CBR. Zonder deze verklaring kan het praktijkexamen niet aangevraagd worden. Lees meer
«1» Total 1 Page !

Rijlessen FAQ

 

KIES VOOR EEN SOLIDE RIJSCHOOL, DAT IS NIET ALTIJD DE GOEDKOOPSTE

Bij het kiezen van een rijschool zijn er heel veel mogelijkheden. Maar wat is voor jou de beste autorijschool? Ga je voor een dikke en luxe rijles auto? Voor de goedkoopste rijschool? Of de rij instructeur waar je tijdens de proefles zo’n fijne klik mee had? Wees slim en kies voor een betaalbare en solide rijlessen, professionele rijschool, dat is niet altijd de goedkoopste. Dit helpt je om goed en snel je rijbewijs te halen.
Ja. Wij zijn een erkende rijschool en lid bij Stichting Rijschool Belang. Stichting Rijschool Belang heeft samen met Rijschool Lesnu aantal voorwaarden opgesteld als doel voor een betere en kwalitatieve rijlessen.
De voorwaarden van Stichting Rijschool Belang zijn;
  1. De rijschool dient deel te nemen aan het verzekeringscollectief van de SRB bij Blaak Verzekeringen met minimaal een motorrijtuigen-, aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekering.
  2. De rijschool dient te werken met een lesovereenkomst en algemene voorwaarden.
  3. De rijschool dient te werken met de onafhankelijke klachtenregeling.
  4. De rijschool dient met een duidelijke omschrijving te zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  5. Rijlessen alleen mogen worden gegeven door instructeurs die in het bezit zijn van een wettelijk geldig certificaat waarmee de bevoegdheid tot het geven van instructie geregeld is.
  6. Iedere lesauto is voorzien van een EHBO-koffer plus een life-hamer of key-chain rescue tool.
  7. De rijschool de bemiddelende rol van de SRB erkent in conflicten tussen de rijschool en haar leerlingen.
  8. De deelnemer zich verplicht tot een tijdige betaling van de verplichtingen die zij als SRB-deelnemer zijn aangegaan, inclusief de bijdrage aan de SRB.
  9. De rijschool efficiënt en tijdig zal communiceren met de SRB en met de leveranciers van SRB-producten en diensten (zoals de tankpas, verzekeringen, auto-inkoop, incasso service). De geboden kortingen zijn gebaseerd op een constructieve samenwerking tussen alle partijen.
Wij plannen de rijlessen 3 weken vooruit. De rijschool maakt gebruik van een digitale rijles agenda. Agenda wordt met je gedeeld. Via de mail krijg je een bevestiging van je rijles. Hiernaast krijg je 24 uur van te voren een herinnering bericht op je mobiel. Zo zorgen wij dat jij de rijles afspraken niet vergeet, zodat je niet overbelast bent met de extra onkosten. Altijd een up-to-date rijles agenda.
«1» Total 1 Page !

Theorie rijexamen FAQ

 
Zie Cbr website voor meer informatie: https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-halen/auto/theorie-examen-auto/welk-theorie-examen-past-bij-jou.htm  
Ja dat kan via bus 19 en 192 (Naritaweg 150 1040 HA Amsterdam)
Wij raden aan het online interactieve theorieboek van VekaBest aan die je kan kopen via: https://www.theorie-leren.nl ook kan je daar oefenexamens kopen.
«1» Total 1 Page !