Rijles met de Lescam bij rijschool LesNu

Vergroot je slagingskans met maar liefst 50%
  • je leert efficiënter en sneller
  • rust en prettige sfeer in de auto
  • je kunt elke verkeerssituatie direct herbeleven 
  • je maakt gebruik van  de Lescam thuis, als huiswerk
  • bijzondere hulpmiddel voor de leerling
  • 100% SLAGINGSGARANTIE
rijles met Lescam

Lescam - onmisbaar hulpmiddel tijdens je rijles

Tijdens de autorijles zijn er heel veel aandachtspunten waar je als leerling op moet letten. Wat er voor en achter je op de weg gebeurt, je kijkgedrag, op het juiste moment afremmen, terug- of opschakelen en nog veel meer. En niet te vergeten alle opmerkingen van je rij-instructeur.
Dat is best veel informatie om te verwerken, laat staan om te onthouden. Rijschool LesNu (de beste rijschool van Zaandam en Amsterdam) wil je daar graag bij helpen. Vandaar dat onze auto’s voorzien zijn van een lescam. Hiermee wordt je rijles opgenomen en kun je (en eventueel je ouder(s) of partner) terugkijken wat er allemaal binnen en buiten de lesauto gebeurt.

Dankzij de lescam kun je precies zien wat je goed en fout doet, waardoor je efficiënter kunt werken aan je verbeterpunten. Je zelfvertrouwen groeit er ook door, waardoor eventuele angst om te falen minder wordt.

De lesdoelen en hoe je het ervan afbrengt zijn heel duidelijk zichtbaar, zodat je jezelf beter kunt voorbereiden op de volgende les en mogelijk met minder lessen je rijbewijs kunt halen. Door de confrontatie met echte verkeersbeelden leer je gevaarlijke situaties onderweg sneller te signaleren en vergroot je je verkeersinzicht.

De Lescam is een unieke camera en voor ons een enorme investering in tijd en geld, die ons in staat stelt om je nog beter rijles te geven en je efficiënter en sneller laat leren.

Lescam educatie

We gebruiken de Lescam op verschillende manieren. Alle instructeurs van rijschool LesNu hebben de afgelopen 2 jaar alle cursussen van Lescam gevolgd en het geleerde geïntegreerd in onze praktijklessen.

Het intensief volgen van deze Lescam-cursussen en de integratie in onze lespraktijk heeft ervoor gezorgd dat wij als enige rijschool in Nederland 100% slagingsgarantie kunnen aanbieden aan onze leerlingen.

Waarom is de Lescam als enige camera geschikt is voor rijlessen?

We hebben lang gezocht naar een geschikte camera voor onze lesauto’s. We hebben verschillende dashcam modellen uitgeprobeerd, die allemaal niet aan onze eisen voldeden (deze zijn niet ontwikkeld voor de educatie, wel als bewijs voor de verzekeringsmaatschappij), tot we de Lescam ontdekten. Lescam is een instructiecamerasysteem die door instructeurs voor instructie doeleinden ontwikkeld is. 

Functie 1 - DHV (direct herbeleven van een verkeerssituaties)

De Lescam heeft 2 kanalen. Je rij-instructeur kan in de auto direct (binnen 3 seconden) 2 beelden (de omgeving buiten en het interieur van de lesauto) naast elkaar afspelen op een groot scherm. Tijdens het afspelen kun je verkeerssituaties bespreken, je kijkgedrag observeren en het gedrag van andere verkeersdeelnemers analyseren. Een geweldig systeem!
Andere op de markt verkrijgbare dashcams werken via wifi, zodat er maar 1 kanaal kan worden weergegeven. Wil je twee beelden tegelijkertijd kunnen bekijken, dan moet je tijdens de rijles de sd- kaart uit de camera halen en de beelden op een laptop afspelen. Dit duurt lang en deze extra tijd gaat van je rijles af.

De unieke functies van de Lescam ten opzichte van andere dashcams

Functie 2 - afstandsbediening

Ook erg handig is de mogelijkheid voor de rij-instructeur om via een afstandsbediening aandachtspunten te markeren. Hierdoor kunnen belangrijke beelden met leermomenten snel gevonden en afgespeeld worden. Deze extra hulpmiddel zorgt voor dat je tijdens het autorijden niet voortdurend allerlei meldingen van gemaakte fouten voor je kiezen krijgt. Evaluatie vindt achteraf plaats, wanneer de lesauto aan de kant staat. Binnen 3 seconden kunnen belangrijke verkeerssituaties en leermomenten gevonden worden en opnieuw beleefd worden. Dit is veel sneller en effectiever dan het handmatig op papier schetsen van situaties en wat er precies allemaal gebeurd is. Zo verlopen je praktijklessen veel prettiger en rustiger en wordt je leerproces heel efficiënt. Het opnieuw bekijken van de lesbeelden kost maar heel weinig tijd, zodat je praktijkles optimaal benut wordt.

Functie 3 - beveiliging van opgenomen beelden

De instructiecamerasystemen van Lescam zijn optimaal beveiligd. Bij diefstal of verlies van je sd-kaart, het is voor anderen onmogelijk om naar de opgenomen beelden te bekijken. De privacy van je en jouw instructeur is 100% gewaarborgd. Meer informatie kun je vinden op onze hoe werkt de Lescam-pagina.

 

Functie 4 - unieke Lescam software als tool, voor huiswerk

Aan het einde van je rijles krijg je aantal aandachtspunten als huiswerk mee (deze aandachtspunten zijn opgeslagen in jouw beveiligde sd-kaart), zodat jij tot volgende rijles (maximaal 10 minuten) met de unieke Lescam software je rijles en de aandachtspunten kunt analyseren en met een plan van aanpak naar de volgende rijles komt. Dankzij deze leertechniek (zelfanalyse) ga je sneller door de praktijklessen.

Tools van Lescam software:
- de software is erg interactief
- Google Earth map (je kunt de constructie van de weg en conflictpunten zien)
- je ziet de snelheid waarmee je aan het rijden was
- beelden kun je slow-motion bekijken
En nog meer handige technieken waarmee je heel snel je rijgedrag kan analyseren (wat is er misgegaan en waarom, wat kun je doen om dat op je volgende rijles te verbeteren). Op deze wijze neem je de leerstof goed op en bereik je sneller het gewenste examenniveau. Met als resultaat, een aanzienlijk hogere kans om in 1 keer te slagen voor je rijbewijs

Functie 5 - de lescam is bedoeld voor zowel leerlingen als rij-instructeurs

De Lescam is niet alleen maar een hulpmiddel voor je rij-instructeur. Sterker nog, hij is vooral bedoeld voor jou als leerling! Wanneer je autorijdt en vragen hebt over bepaalde verkeerssituaties, kun je je instructeur vragen om deze te markeren, zodat je ze straks rustig kunt herbeleven en evalueren. Zo kun je optimaal en snel leren.

rijschool amsterdam slagingsgarantie

Meld je nu aan voor een proefles!

5 + 13 =

IETS UITGEBREIDER

Losse rijles

LEES VERDER »

Autotheorie met slagingsgarantie

LEES VERDER »

Rijles tips

LEES VERDER »