rijles ouder en kind

De eerste rijles van je kind

Het is bijna zover. Je kind wordt over een paar maanden 17 jaar en mag nu al beginnen met rijles. Aan de ene kant houd je je hart vast, want er kan veel gebeuren in het verkeer. Maar het is wel handig als je zoon of dochter straks zelfstandig en veilig de weg op kan.

Vandaar dat je kiest voor een rijschool die op een solide manier lesgeeft en een instructeur die je kind al zijn/haar aandacht geeft.

Omdat jij degene bent die (voor een deel of de volle mep) de kosten van de rijopleiding betaalt, wil je natuurlijk dat hij/zij op een degelijke manier rijles krijgt en straks geen brokken maakt in het verkeer.

Kan ik op de achterbank meerijden tijdens de rijles?

Het liefst zou je zo nu en dan meerijden en de vorderingen van je zoon/dochter van dichtbij bekijken. Helaas laat je drukbezette agenda dat niet toe, laat staan dat je kind er misschien wel helemaal niet op zit te wachten om voortdurend op de vingers te worden gekeken. Geen nood, dankzij de lescam kun je de verrichtingen van je kind op je computer bekijken, op een tijdstip wanneer het jou uitkomt. Je hoeft je zoon/dochter niet de hele tijd te vragen hoe de les gegaan is of wanneer hij/zij gaat afrijden, de lescam zorgt ervoor dat je snel kunt zien hoe goed hij/zij rijdt en wanneer het tijdstip daar is om theorie-examen te doen en wanneer de instructeur een aanvraag voor het rijexamen kan indienen bij het CBR.

Je oogappel heeft er zelf ook baat bij: de video-opname van de rijles laten precies zien wat er goed en fout gaat, zodat hij/zij zich beter kan voorbereiden op de volgende les en sneller progressie maakt. Dankzij de lescam kan de instructeur snel en effectief verkeerssituaties laten zien en nader toelichten. Dit scheelt heel veel tijd, die je zoon/dochter kan benutten om meer rijervaring op te doen.

Hoe werkt de lescam tijdens de rijles?

De lescam neemt op wat er in de lesauto en de directe omgeving daarbuiten gebeurt. Zo kun je precies zien welke handelingen je kind uitvoert, of hij/zij goed kijkt en anticipeert op hetgeen wat er voor hem/haar allemaal gebeurt onderweg en nog veel meer.

Als er bijvoorbeeld iets niet goed gaat, kan de lesauto op een rustige plek worden stilgezet en kan je kind de opname bekijken en precies zien wat hij/zij verkeerd heeft gedaan. Hierdoor wordt de lesstof veel beter onthouden en wordt de kans op herhaling van dezelfde fout veel kleiner.

Het terugkijken van de opnamen kan soms confronterend zijn, maar zorgen er wel voor dat de rij-instructeur een objectief oordeel kan vellen over hoe je kind het ervan afbrengt. Als je bijvoorbeeld denkt dat je kind na een aantal lessen wel klaar is om af te rijden, geeft de lescam daar eerlijk antwoord op. Mocht hij/zij toch niet zo ver zijn, dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Zo voorkom je teleurstellingen en extra kosten van (een) herexamen(s).

Meer informatie over de lescam en het nut ervan kun je vinden op de rijles-lescam-pagina.

 

 

rijles rijschool proefles

Vraag nu een proefrijles aan!

Hoe heb je ons gevonden

8 + 4 =