Rijlessen nemen in Amsterdam

 

KIES VOOR EEN SOLIDE RIJSCHOOL. DAT IS NIET ALTIJD DE GOEDKOOPSTE!

Bij het kiezen van een rijschool zijn er heel veel mogelijkheden. Wat is voor jou het beste? Wil je graag les in een luxe auto? Kies je de goedkoopste rijschool? Of wordt het de rij-instructeur waar je tijdens de proefles zo’n fijne klik mee had? Wees slim en kies voor een betaalbare en solide rijschool, ook al is deze niet de goedkoopste. Dat is de beste manier om snel en goed je rijbewijs te halen.

De beste rijschool:

  • heeft een slagingspercentage dat hoger ligt dan het landelijk gemiddelde van 50%;
  • maakt gebruik van een instructiekaart waarop je kunt zien hoe ver je bent met je rijopleiding;
  • heeft transparante rijschool voorwaarden en maakt duidelijke afspraken
  • is aangesloten bij een van deze rijschoolbonden: SRB, BOVAG, FAM, VRB;
  • adviseert om een tussentijdse toets te doen bij het CBR en legt je uit waarom dat goed is;
  • laat je pas rijexamen doen wanneer je er echt voor klaar bent;
  • zorgt ervoor dat je instructeur meerijdt bij de tussentijdse toets en het examen - zo kan hij/zij je beter helpen met het afronden van je rijopleiding;
  • heeft rij-instructeurs die een geldige WRM-bevoegdheidspas hebben.

Beginnen met rijlessen

Als je wilt beginnen met rijlessen, raden we je aan om eerst een proefles te nemen. Zo kun je kennismaken met de rijschool en je instructeur, hoe hij/zij rijles geeft en of hij/zij hiertoe bevoegd is. Na de proefles krijg je persoonlijk advies en een voorstel voor het rijlespakket dat aansluit op je vaardigheden en mogelijkheden. Een proefles verplicht je tot niets.

Proefles

Een proefles duurt 60 minuten, inclusief het evaluatiegesprek. De instructeur let op je kennis, leervermogen en vaardigheden en geeft je na afloop persoonlijk advies over het rijlespakket dat het beste bij je leerstijl past en voordelig mogelijk is. Als de instructeur en zijn/haar manier van rijles geven je bevalt, kun je na de proefles bepalen of je verder wilt gaan met het volgen van rijlessen. Een proefles kost normaal 39 €,  maar is gratis als je ervoor kiest om je rijopleiding bij ons te doen. Ben je nieuwsgierig naar onze lesmethode en wil je weten hoe je eerste rijles gaat verlopen? Meer informatie over je proefles kun je vinden op de rijlestips-pagina. 

 

Onze lesmethode

Een vaste instructeur en lesauto zorgen ervoor dat je minder zenuwachtig bent en/of minder last van prikkels hebt. Motivatie en duidelijkheid zijn essentieel om goed te leren autorijden. Doelmatig lessen is de sleutel hiervoor. Wij maken gebruik van een stap-voor-stapmethode: je instructeur gebruikt een lesplan dat precies op je tempo en leerstijl aansluit. Door dit zorgvuldige lesplan krijg je gestructureerde rijlessen. Op de  (digitale)instructiekaart kun je de logische volgorde van de rijlessen zien en je ontwikkeling nauwgezet volgen.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig voor mijn rijbewijs?

De ervaring leert, dat je gemiddeld zo’n 40 rijlessen nodig hebt om praktijkexamen te kunnen doen. nodig. De Bovag gaat er vanuit dat iemand van 18 jaar ongeveer 41 rijlessen nodig heeft en dat er voor elk jaar dat diegene ouder is er één rijles meer bij komt. Natuurlijk is dit slechts een indicatie. Niet elke leerling is gelijk, de een leert vlotter dan de ander. Van jou een veilige, vlotte en verantwoordelijke bestuurder maken, dat is onze missie.

De beste rijschool kiezen

“De beste rijschool oftewel het hoogste slagingspercentage”, dit zegt iedere rijschool. Wil je weten of je de juiste keuze hebt gemaakt, of zoek je een rijschool?Het CBR is verplicht om de slagingspercentages met betrekking tot de praktijkexamens van ingeschreven rijscholen openbaar te maken. Deze kun je inzien op: www.rijschoolgegevens.nl.

 

NB. De vermelde slagingspercentages hebben betrekking op de afgelopen vier kwartalen en worden elk kwartaal vernieuwd.

Theorielessen

Het CBR adviseert je om je theorielessen te volgen via een rijschool.

Rijden onder begeleiding

Wanneer vraag ik mijn begeleiderspas aan? Aan welke eisen moet een begeleider voldoen? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer informatie vind je op www.2todrive.nl. Deze speciale website is opgesteld door het ministerie van Infrastructuur en Milieu in samenwerking met TeamAlert, de verkeersveiligheidsorganisatie voor jongeren.

Zelfreflectie voor je rijlessen

Onderdeel van het auto-rijexamen is de zelfreflectie. Hieronder vind je het zelfreflectieformulier (in het Nederlands en Engels). Dit moet je ingevuld meenemen naar het praktijkexamen, nader onderzoek rijvaardigheid of de tussentijdse toets.

Zelfreflectieformulier praktijkexamen auto

Self-evaluation Form Practical Driving Test

Note: This form must be completed prior to taking a practical driving test, interim test or Driver Training Stepwise Part 3 test. Once filled out, please hand the form to your examiner before the test begins.