Rijscholen Zaandam vergelijking

vinden

vergelijken

kiezen

rijscholen zaandam

Vergelijk de beste rijscholen in Zaandam

Eindelijk! Het is bijna zover. Straks kun je beginnen met je rijopleiding.

Uiteraard wil je eerst het een en ander uitzoeken voordat je gaat rijlessen. Bijvoorbeeld het snel en efficiënt kiezen van de juiste rijschool uit het aanbod in jouw omgeving, zonder dat je daarbij voor onaangename verrassingen komt te staan.

Je zoektocht naar de rijschool die bij jou past kan op diverse manieren beginnen. Misschien hebben vrienden of bekenden uit je netwerk je enthousiaste verhalen verteld over één of meerdere rijscholen. Zo niet, dan kun je bijvoorbeeld gaan surfen op internet en kijken welke rijscholen in jouw regio actief zijn.

Als je weet hoe je online moet zoeken, kan dit heel erg handig zijn, want het kan overal en op elk moment: wat wil je nog meer?

Het vinden van de juiste rijschool is niet altijd makkelijk en zeker als je niet weet waar je precies op moet letten. Gelet op het feit dat het halen van je rijbewijs financieel gezien een behoorlijke investering is, is het vergelijken van prijzen en voorwaarden van rijscholen een goed begin.

Lees de recensies van leerlingen aandachtig door

Lees ook beoordelingen van mensen die al rijles hebben genomen aandachtig door. Hun commentaar kan je helpen bij het maken van een definitieve keuze. Verder raad ik je aan om te controleren of de rijschool in kwestie geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel. 

Wil je weten waar je allemaal op moet letten? Ik leg het je hieronder stapsgewijs uit.

 

1. Vergelijken van prijzen

Zoals reeds gezegd, is het halen van je rijbewijs een flinke investering. En al helemaal als je die zelf moet betalen. Begin daarom met het vergelijken van de prijzen die je voor een losse rijles en de aangeboden rijlespakketten betaalt. Houd er rekening mee, dat je als leerling gemiddeld zo’n 48 a 51 lessen nodig hebt, voordat je examen kunt doen, tenzij je een van de spreekwoordelijke uitzonderingen bent. Kijk daarom wat een rijlespakket kost en wat je kwijt bent als je meer lessen nodig hebt om af te kunnen rijden.

In het onderstaande overzicht worden een aantal populaire rijscholen in Zaandam en nabije omgeving met elkaar vergeleken:

Bron: website

Update: maart 2022

Rijschool LesNu Verkeersschool Ronchetti Rijschool Tom de Keizer
Rijlespakket
Inschrijfkostenneeoptioneelonbekend
Kosten proefles1 gratis proefles (90 minuten) t.w.v. €401 gratis proefles (90 minuten) t.w.v. €40onbekend
Aantal uren rijles40 rijlessen (60 minuten)45 rijlessen (60 minuten)40 rijlessen (60 minuten)
Theorie autogratis theorieboek en examentraininggeengeen
Tussentijdse toetsjajanee
Rijexamenjajaja
Lesmethode via de Kolb-leerstijlonbekendonbekend
Rijles met lescam (instructiecamerasysteem)janeenee
Praktijkles voorbereiding d.m.v. instructievideo'sjaneenee
Specialisatiefaalangst, examenstress, autismeonbekendfaalangst, examenstress, autisme
Restitutie bij stoppen met rijopleidingjajaja
Aangesloten bij brancheorganisatieja (SRB)ja (BOVAG)onbekend
Mogelijkheid voor termijnbetalingja (aantal termijnen is afhankelijk van soort pakket)ja (minimale aanbetaling van €800)nee (dient in 1 keer te worden voldaan)
Kosten€2660€2680€2300

 

2. Kiezen van de rijschool

Kies uit je lijstje met de meest geschikte kandidaten de rijschool die het beste aansluit op je wensen en je budget. Lees vervolgens de Algemene voorwaarden van de betreffende rijschool heel aandachtig door, zodat je niet met eventuele onaangename verrassingen geconfronteerd wordt.

Kun je nog geen definitieve keuze maken? Boek dan een proefles bij de rijschool die jou het meeste aanspreekt. Na een proefles heb je een goed beeld van wat je kunt verwachten en, wat nog veel belangrijker is, of er een klik is met de instructeur van wie je les gaat krijgen. Sommige rijscholen bieden een geheel vrijblijvende proefles aan, bij anderen worden de kosten van een proefles vergoed als je bij hen je rijopleiding gaat volgen.

3. Controleer de betrouwbaarheid van de website

Een betrouwbare rijschool heeft ook een betrouwbare website. Deze is onder andere te herkennen aan:

  • het gebruik van een SSL-veiligheidscertificaat (het webadres begint met https://),
  •  helder en foutloos Nederlands,
  • een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke navigatie
  • transparante algemene voorwaarden.

Een ander aandachtspunt is privacy: hoe gaat de rijschool van jouw keuze met je persoonlijke gegevens om? Neem de tijd om de privacyverklaring grondig door te lezen.

4. Lezen van beoordelingen

5. Controleren van inschrijving bij de KvK

Het is ook verstandig om te controleren of een uitgekozen rijschool ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Een rijschool is verplicht om haar KvK-nummer op de website te vermelden. Zoek in het handelsregister op het betreffende KvK-nummer of de bedrijfsnaam. Kun je de rijschool niet vinden? Dit kan een teken zijn dat het om een nepwebsite gaat. 

6. Controleren van eventuele aangifte(n) bij de politie

Kijk ook op de website van de politie of er eventueel aangifte tegen de betreffende rijschool is gedaan. Je kunt daar zoeken op URL, rekeningnummer, e-mailadres of telefoonnummer.

7. Controleren van contact- en adresgegevens

Controleer de contactgegevens van de rijschool en kijk hoe lang het duurt voordat er gereageerd wordt op een telefoontje, e-mail of chatbericht. Gebruik een routeplanner om te kijken of het opgegeven adres echt bestaat.

Bewaar sowieso de contactgegevens van de door jou uitgekozen rijschool. Dan kun je deze terugvinden als er onverhoopt iets mis mocht gaan met je afspraak voor een proefles, of het door jou bestelde rijlespakket. 

8. Veilig betalen

Veel rijscholen bieden diverse betaalmogelijkheden. Als je de rijschool van je keuze niet goed kent, plan dan eerst een proefles. Als je proefles goed is bevallen en je besluit om verder te gaan en een rijlespakket aan te schaffen, vraag dan om een factuur en betaal deze via je bank, zodat je een betalingsbewijs in handen hebt. Kijk bij het online betalen of de bankgegevens overeenkomen met de gegevens van de rijschool.

9. Rechtspositie bij eventuele conflicten

Neem het zekere voor het onzekere en ga alleen met een rijschool in zee die een bemiddelingsregeling heeft (lees deze aandachtig door en download hem, zodat je een kopie hebt en te allen tijde weet wat je rechten zijn) en bij een erkende bemiddelingsinstantie aangesloten is. Mocht er ooit een conflict ontstaan, dan ben je er in ieder geval zeker van dat je er niet alleen voor staat en verhaal kunt halen.

Succes met het uitkiezen van je rijschool en het behalen van je rijbewijs!  

Meld je nu aan voor een proefles!

Hoe heb je ons gevonden?

5 + 6 =

IETS UITGEBREIDER

Rijles op afstand

Rijschool LesNu biedt je de mogelijkheid om je rijles online te volgen. Verderop in de tekst leggen we je uit hoe we dit precies gaan uitvoeren.

LEES VERDER »

Rijles met Lescam

Dankzij de lescam kun je precies zien wat je goed en fout doet, waardoor je efficiënter kunt werken aan je verbeterpunten.

LEES VERDER »

Rijles met 100% slagingsgarantie

Rijschool LesNu biedt je als enige rijschool in Nederland 100% slagingsgarantie! Verderop in de tekst leggen we je uit hoe dit werkt.

LEES VERDER »